| بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
مورى مورى عضو نشيط
عدد الرسائل : 96 العمر : 39 تاريخ التسجيل : 26/05/2011
| موضوع: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الأحد يونيو 05, 2011 7:27 pm | |
| انا انهارده قوالت اجيب لكم الموضوع ده ونتناقش فيه شوية لان كتيرررررررررر من السيدات ممكن يجهالو بعض الاشياء الللى تساعدهم فى المطبخ عموما وياريت لو حد عنده معلومات جديدة يضفاها عشان كلنا نستفيد ونفيد .......................................................بسم الله الرحمن الرحيم.....................................................................اولا يجب غسل الاوانى جيد بعض الانتهاء منها او الطبخ فيها لان الدراسات الحديثة اكدت ان ترك الاوانى لفترة طويلة دون غسالها يؤدى الى انتشار انواع من البكتريا والجراثيم والتى يصعب التخلص منها الا فى درجة حرارة الماء المغلى والتى يصعب على الانسان وضع يده فيها اوغسل الاوانى عشان كده كلنا لازم نغسل ونظف الاوانى الاول بالاول ولا نتركها مدة طويلة ...................................................... ثانياهنال بعض الاطعمة التى مع مرور الوقت قد تفقد قيمتها الغذائية فمثلا معظم الحمضيات مثل الليون والبرتقال قد تفقد بعض قيمتها الغذائيه لذلك عند الاستخدام الانواع دى لازم نعصرها قبل الاستخدم بفترة قصيره عشان نستفادة من كل فوائدها ..............وبرده الاطعمه اللتى تحتوى على حديد ودى كلنا عارفنها اللى بيتغير لونها لما تعرض للهواء ومثل التفاح البذنجان وغيرهوتفقد ايضا عنصرها الغذائيه..................................ثالثا عند حفظ الاطعمة فى الثلاجة وانا قصدى هنا على الاطعمة المطبوخة يجب اننا نقفلها كويس ونمنع عنها الهواء او البرودة عشان متخسرش بسرعة ولا نتركها اكثر من تلات ايام واذا كنا عاوزين نقاعدها اكتر من كده نحطها فى الديب فريز لمدة اسبوعين ويستحسن من نتركهاش اكتر من ذلك لان الفوايده الغذائية بتكون راحت ..............................ويارب اكون افديتكم وانتظرررررررررررررررررررررو كل جديد | |
|
| |
maryam عضو مميز
عدد الرسائل : 271 العمر : 43 تاريخ التسجيل : 08/07/2011
| موضوع: رد: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الجمعة سبتمبر 16, 2011 1:43 pm | |
| | |
|
| |
marwa86 عضو ملكي VIP
عدد الرسائل : 915 العمر : 37 الدولة : الوادى الجديد-الخارجه العمل/الترفيه : عضوه ف اوريفلام تاريخ التسجيل : 06/03/2011
| موضوع: رد: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الجمعة سبتمبر 16, 2011 6:31 pm | |
| شكرا على المعلومات | |
|
| |
dr mena ملكي نشيط
عدد الرسائل : 589 العمر : 33 الدولة : egypt العمل/الترفيه : vet medicine تاريخ التسجيل : 02/06/2011
| موضوع: رد: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الجمعة سبتمبر 16, 2011 7:41 pm | |
| استخدام اوانى او اطباق او زجاجات مستديرة ليس لها اركان لان ذلك يسمح بتكوين بلورات من البكتريا لا يمكن ازالتها حتى عند غسل الاوانى الطريقة الصحيحة لغلى اللبن: بعد ان يبدا الفوران يترك اللبن لمدة عشر دقائق مع التقليب على النار لتكسير حبيبات الدهن و قتل البكتريا المقاومة للحرارة يغطى اللبن و نذهب به فورا الى الثلاجة لحفظه وبكده تكون قتلت كل البكتريا و هى طريقة تشابه البستره و بعد كده يمكن استخدام اللبن بامان | |
|
| |
maryam عضو مميز
عدد الرسائل : 271 العمر : 43 تاريخ التسجيل : 08/07/2011
| موضوع: رد: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الجمعة سبتمبر 16, 2011 8:38 pm | |
| | |
|
| |
Pure Snow عضو ملكي متألق
عدد الرسائل : 1174 العمر : 43 تاريخ التسجيل : 16/06/2011
| |
| |
غاده احمد شرف عضو ملكي فعال
عدد الرسائل : 675 العمر : 46 تاريخ التسجيل : 07/11/2009
| موضوع: رد: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الأربعاء سبتمبر 21, 2011 12:18 am | |
| | |
|
| |
آيه عضو جديد
عدد الرسائل : 3 العمر : 40 الدولة : القاهرة تاريخ التسجيل : 17/09/2011
| موضوع: رد: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الأربعاء سبتمبر 21, 2011 12:34 am | |
| االطريقة الصحيحة لغلى اللبن: بعد ان يبدا الفوران يترك اللبن لمدة عشر دقائق مع التقليب على النار لتكسير حبيبات الدهن و قتل البكتريا المقاومة للحرارة يغطى اللبن و نذهب به فورا الى الثلاجة لحفظه وبكده تكون قتلت كل البكتريا
عندى استفسار عن المعلومه دى بعد اذنك نغلى اللبن وبعد ما يفور نسيبة تانى على نار هاديه لمدة عشر دقايق وبعد العشر دقايق نحطه فى التلاجه علطول وهو سخن ولا نستنى لما يبرد خالص ونحطه فى التلاجه ؟ | |
|
| |
Pure Snow عضو ملكي متألق
عدد الرسائل : 1174 العمر : 43 تاريخ التسجيل : 16/06/2011
| موضوع: رد: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الأربعاء سبتمبر 21, 2011 12:49 am | |
| - آيه كتب:
- االطريقة الصحيحة لغلى اللبن:
بعد ان يبدا الفوران يترك اللبن لمدة عشر دقائق مع التقليب على النار لتكسير حبيبات الدهن و قتل البكتريا المقاومة للحرارة يغطى اللبن و نذهب به فورا الى الثلاجة لحفظه وبكده تكون قتلت كل البكتريا
عندى استفسار عن المعلومه دى بعد اذنك نغلى اللبن وبعد ما يفور نسيبة تانى على نار هاديه لمدة عشر دقايق وبعد العشر دقايق نحطه فى التلاجه علطول وهو سخن ولا نستنى لما يبرد خالص ونحطه فى التلاجه ؟ أنا معرفش يا أية صحياً إية و يارب مينا يرد عليكي بس خللي بالك أنك مينفعش تحطي أي حاجة سخنة جوا الثلاجة لإن ده ممكن يحرق الموتور حسب معلوماتي لكن المفروض الحاجة تبرد الأول
| |
|
| |
آيه عضو جديد
عدد الرسائل : 3 العمر : 40 الدولة : القاهرة تاريخ التسجيل : 17/09/2011
| موضوع: رد: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الأربعاء سبتمبر 21, 2011 2:32 am | |
| ميرسى على ردك يا قمر | |
|
| |
Pure Snow عضو ملكي متألق
عدد الرسائل : 1174 العمر : 43 تاريخ التسجيل : 16/06/2011
| موضوع: رد: بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! الأربعاء سبتمبر 21, 2011 2:36 am | |
| | |
|
| |
| بعض المعلومات التى تفيدك فى المطبخ............! | |
|