طريقة عمل البيتزا الإيطالى بالجبنة
المقادير
نصف كيلو دقيق
نصف م ص سكر
م ص ملح
م ك خميرة فورية
ربع كوب زيت
نصف كوب ماء
هذة المقادير الاساسية لوعاوزها تبقى طريقة احط على هذة المقادير كوب زبادى
صوص صلصة البيتزا
زيتون مقطع حلقات + فلفل رومى اخضر والوان + جبنة موتزيلا + جبنة رومى +جبنة شيدر
الطريقة
اضع الدقيق + السكر + الملح + م الخميرة واقلبهم حتى يخطلتوا مع بعض ثم احط الماء حسب الحاجه شوية بشوية واعجنها جيدا ثم اغطيها واتركها فى مكان دافئ تخمر
طريقة عمل صوص الصلصة
بصلة كبيرة مقطعة + طماطم مقشرة + زعتر + 3 م زيت زيتون + ملح + فلفل وادخلهم الفرن ثم اخرجهم واضربهم فى الخلاط وكده الصوص يبقى جاهز
اخذ العجينه وافردها فى صنية بسمك نصف سم
ثم اضع عليها الصلصة بس خفيف ثم احط الاضافات المحببة الى جبن وزيتون وفلفل او ممكن بدل الجبنة تونه بتبقى جميلة جدا ثم احط على الوجه جبن مرة اخر ماعدا الجبنة المتزيللا وادخلها الفرن وعندما يكون فاضل 10 د علىها اخرجها واحط عليها الجبنة الموتزريلا وادخلها الى ان يحمر الوجه